VOL: Bijeenkomsten voor familieleden en betrokkenen van mensen die zichzelf beschadigen

VOL: Bijeenkomsten voor familieleden en betrokkenen van mensen die zichzelf beschadigen

6 april 2016
/ / /
Comments Closed

Let op: aanmelden voor de bijeenkomsten is niet meer mogelijk. Wil je weten wanneer de volgende bijeenkomsten zijn? Stuur dan een e-mail naar stichting@zelfbeschadiging.nl 

Als je ontdekt dat iemand in je nabije omgeving zichzelf beschadigt, wil je dat vaak in eerste instantie niet geloven. Je bent geschokt, kwaad, bang en weet niet wat je ermee moet. Dit is een heel normale reactie. Het is vreselijk om te zien dat diegene om wie je heel veel geeft zichzelf verwondt.

Misschien twijfel je aan jezelf en vraag je je af wat je verkeerd hebt gedaan. Of misschien verwijt je jezelf dat je het niet hebt zien aankomen. Mensen die zichzelf beschadigen proberen vaak voor anderen te verbergen, terwijl je als naaste meer dan wie dan ook wil helpen.

Ervaringsdeskundigheid

De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging is een organisatie die draait op ervaringsdeskundigheid. Dit betekent dat alle activiteiten uitgevoerd worden door en voor mensen die zichzelf beschadigen of zichzelf beschadigd hebben. Belangrijke principes zijn laagdrempeligheid, veiligheid en gelijkwaardigheid.

Wat komt aan de orde?

De twee bijeenkomsten zijn bedoeld voor naasten van mensen die zichzelf beschadigen. Ervaringsdeskundigen van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging geven informatie over zelfbeschadiging: wat is zelfbeschadiging, wat zijn mogelijke achterliggende oorzaken en bieden handvatten om met zelfbeschadiging om te gaan. Daarnaast vertellen zij over hun eigen ervaringen. Er is tevens ruimte om ervaringen te delen met anderen, zodat deelnemers van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen.

Comments are closed.