Bijeenkomsten voor familieleden en naasten van mensen die zichzelf beschadigen

Bijeenkomsten voor familieleden en naasten van mensen die zichzelf beschadigen

20 juli 2015
/ / /
Comments Closed

In Mei en Juni zijn er weer bijeenkomsten geweest voor familieleden en naasten van mensen die zichzelf beschadigen. Tijdens deze bijeenkomsten hebben twee ervaringsdeskundigen aan een groep ouders informatie gegeven over o.a. wat zelfbeschadiging is en waar je op let bij het vinden van goede hulpverlening.

Ook hebben de ervaringsdeskundigen een gedeelte van hun eigen geschiedenis met zelfbeschadiging verteld. De ouders hebben hun ervaringen kunnen delen, ze hebben handvatten gekregen voor het omgaan met de zelfbeschadiging van hun kind en steun en begrip bij elkaar gevonden.

Uit de evaluatie blijkt dat de groep erg blij is met het ervaren van erkenning van het probleem, de open sfeer om over zelfbeschadiging te kunnen praten en steun en herkenning te vinden bij anderen die in een soortgelijke situatie zitten.

reacties van ouders:

  • ‘Samen dragen voelt goed”
  • “Vooral ervaren dat we er niet alleen voor staan en dat de problematiek serieus genomen wordt”
  • “Geen taboes, alles is naar mijn inzien besproken”

Na de bijeenkomsten van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging heeft de groep deelgenomen aan een workshop “Persoonlijke handvatten voor ouders: wat kun je voor je kind doen?” van psycholoog

Petra van der Heiden. Ook deze workshop is als zeer positief ervaren.

reacties van ouders op de workshop

  • “Petra en Patrice boden een aantal onverwachte handvatten die onze kinderen kunnen helpen bij de groei naar volwassenheid. Net als met de voorgaande twee bondgenotenbijeenkomsten voelen we ons ook met deze derde bijeenkomst heel goed gesteund”

Voor meer informatie over de bijeenkomsten kunt u hier lezen

Comments are closed.