Gezocht: Vrijwilliger ICT

Gezocht: Vrijwilliger ICT

13 augustus 2019
/ / /
Comments Closed
Woman sitting behind laptop

Foto: Christin Hume/Unsplash

Ons kantoornetwerk en ICT is cruciaal voor het (vrijwilligers)werk wat wij als Stichting Zelfbeschadiging uitvoeren. Meerdere keren per week zetten onze vrijwilligers hun ervaringskennis in om een steentje bij te dragen aan meer begrip en kennis rondom het onderwerp ‘zelfbeschadging’. Dit doen zij, telefonisch, face 2 face, via voorlichtingen, ons forum en via de mail. Het is van essentieel belang dat ons ICT-landschap draait en blijft draaien. Dit kunnen we niet alleen en daarom zijn we op zoek naar een ervaren vrijwilliger op het gebied van ICT.

Waar zijn wij naar op zoek?

Een (stille) kracht achter een groot deel van ons werk. Het is erg belangrijk dat onze mail, telefoon en het forum goed in de lucht blijven. Is er hier iets mee aan de hand, dan kunnen we jou makkelijk bereiken om samen met ons te kijken naar een oplossing. We zijn op zoek naar iemand die ervoor zorgt dat onze vrijwilligers altijd beschikken over de juiste applicaties én iemand die geen kans onbenut laat om onze ICT nog slimmer in te richten. Daarnaast werken we met mensen die ervaringsdeskundig op het gebied van zelfbeschadiging zijn. Ervaring met dit onderwerp is geen vereiste, een “open mind” wel.

Het is het fijn als je:

 • kennis hebt van ICT-landschappen;
 • ervaring hebt met systeembeheer;
 • ervaring hebt in (technisch) applicatiebeheer;
 • risico’s weet in te schatten en tot een minimum weet te beperken.

Maar ook dat je kennis en ervaring hebt met (of je dit snel eigen kunt maken):

 • Punbb (ivm forum);
 • PHP/Mysql (ivm forum databases);
 • WordPress;
 • Woocommerce (pre);
 • Office 365;
 • Google G Suite(pre).

Graag bepalen we samen met jou hoe we de ICT beter kunnen inrichten en er is veel ruimte voor jouw talent en eigen inbreng om ons verder te helpen.

Wat hebben wij te bieden?

Ons kantoor is in Utrecht maar onze vrijwilligers komen uit het hele land. Je kunt veel van de werkzaamheden zelfstandig vanuit huis verrichten. Het kan voorkomen dat je voor een update of andere vraag naar Utrecht moet komen. Hiervoor krijg je uiteraard een reiskostenvergoeding.

Je komt te werken in een heel gezellig team waar je mag zijn wie je bent. Waar lol hebben belangrijk is maar ook waar jouw kennis gewaardeerd wordt, je deze kunt delen en waar we graag van elkaar leren. We zijn flexibel, kunnen snel schakelen, geven elkaar ruimte en vangen waar nodig werkzaamheden voor elkaar op. Er is ruimte voor jouw talent en inbreng en je hebt een behoorlijk zelfstandige functie.

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Zelfbeschadiging en ons kantoor is in Utrecht. We zijn een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en professionals die met zelfbeschadiging te maken hebben. Onze missie is om het taboe op zelfbeschadiging te doorbreken. Ervaringskennis is de belangrijkste pijler in ons werk. We werken met 30 ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Wat doen we?

Om onze missie uit te voeren hebben we een online forum, kun je bij ons terecht voor 1 of 1 contact als mailmaatje en organiseren wij bijeenkomsten voor lotgenoten en naasten. Daarnaast hebben we een website met informatie over zelfbeschadiging en geven we vaak voorlichting aan professionals in de gezondheidszorg en het onderwijs. En ieder jaar doen we mee met Last Man Standing om aandacht te vragen op de impact van psychische kwetsbaarheid en via sponsoring geld op te halen.

Waar gebruiken wij onze ICT allemaal voor?

 • Onze website helpt om bekendheid en zichtbaarheid van de stichting te vergroten.
 • Via Google Suite zorgen we ervoor dat al onze vrijwilligers een eigen e-mailadres hebben en we op afstand samen kunnen werken.
 • We gebruiken het Office pakket voor de laptops op kantoor.
 • Het lotgenotencontact loopt via mail (G-Suite), telefoon (VoIP) en ons forum via phpBB.

Ben je enthousiast? Dan drinken we graag een kop koffie (of thee) met jou! Neem voor een kennismakingsgesprek of vragen contact met ons op via stichting@zelfbeschadiging.nl. We kijken uit naar je reactie!

Comments are closed.