Ik was altijd bang haar over het randje te duwen

Ik was altijd bang haar over het randje te duwen

20 juni 2016
/ / /
Comments Closed

LSZ-campagne-banner-pieter

Ik was altijd bang haar over het randje te duwen

Het kwam bij Pieter nogal eens voor dat als zijn vriendin zich sneed, hij dat op zichzelf betrok. Als er op enig moment spanningen zijn in een relatie, kunnen die zich bovenop de spanning stapelen die de ander toch al ervaart, was de gedachte. Je kan daardoor het gevoel hebben iemand ”over het randje te duwen”.

Het ligt waarschijnlijk niet aan mij maar je weet dat nooit zeker. Het conflict met mij is misschien niet de oorzaak maar kan wel de katalysator zijn. Gevoelens die Pieter nog al eens heeft gevoeld in de tijd dat zijn vriendin zichzelf beschadigde.

Ook naasten lijden met de pijn die zij (soms letterlijk) tegenkomen. Ze geven om de ander en willen dat hij/zij gelukkig is, het is heftig om te zien dat diegene zichzelf beschadigd. Bondgenoten contact kan soms erg prettig zijn. Hiervoor hebben we het bondgenotenforum en worden er jaarlijks familie en naasten bijeenkomsten gehouden. Om dit te kunnen blijven doen zijn donateurs erg belangrijk!

Bij ons staat de persoon als geheel centraal met eigen kwetsbaarheden, krachten, wensen en mogelijkheden. Wij zien zelfbeschadiging als een overlevingsstrategie. De focus ligt op de achterliggende problematiek, waarbij de zelfbeschadiging geaccepteerd wordt en bespreekbaar is.

Om ook de komende jaren voorlichting te kunnen blijven geven, een bijdrage te kunnen leveren aan de visie en werkwijze voor professionals op het gebied van zelfbeschadiging én om lot- en bondgenoten te kunnen blijven ondersteunen hebben wij uw hulp hard nodig!

Helpt u ons mee?!
  Uw bijdrage:

  Doneren
  Een bedrag:
  € 10,-€ 25,-€ 50,-

  Mijn gegevens:

  Aanhef:
  Voornaam (verplicht)
  Achternaam (verplicht)
  Straat (verplicht)
  Huisnnummer (verplicht)
  Toevoeging
  Postcode (verplicht)
  Woonplaats (verplicht)
  E-mailadres (verplicht)
  Geboortedatum
  IBAN rekeningnummer (verplicht)
  voorbeeld: NL91RABO0108248380
  Ik ken de stichting via:
  Ik word donateur omdat:

  Comments are closed.