Maak zelfbeschadiging bespreekbaar!

Maak zelfbeschadiging bespreekbaar!

11 juli 2016
/ / /
Comments Closed

LSZ-campagne-banner-nienke

Je kúnt en mag er niet omheen. Maak zelfbeschadiging bespreekbaar!

Nienke werkt als onderzoeker en verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Ze vindt dat professionals meer aandacht moeten hebben voor zelfbeschadiging en de problematiek erachter.

Nienke doet mee met deze campagne omdat ze het belangrijk vindt dat we met ons allen het gesprek aangaan over zelfbeschadigend gedrag en dat we het niet langer onder tafel schuiven. Hoe eerder we dit doen, hoe kleiner de kans dat het zulke hele ernstige vormen aanneemt (is haar hoop). Vooral ook om de eenzaamheid van mensen te verkleinen en samen te zoeken naar betekenis en richting. Ze doet ook mee omdat ze de LSZ een belangrijke stichting vindt die belangrijk werk verzet: in de ondersteuning van mensen die zichzelf beschadigen, maar ook van andere betrokkenen. En in het verminderen van het taboe.

In het kader van deze campagne hebben we Nienke nog een aantal vragen gesteld, deze vind je hieronder.

Waar liep (of loop) je als hulpverlener het meest tegenaan?

Ik was en ben altijd geraakt door de impact op zowel degene die zichzelf beschadigt als op de hulpverlener. En dat daar meer overeenkomsten dan verschillen inzitten, we hebben best veel raakvlakken. Wat ik moeilijk vind, is wat je als hulpverlener moet doen als iemand al zo ver uit contact is, dat je iemand niet meer kan bereiken, en wat je dan kan doen als iemand zich zo ernstig gaat beschadigen dat het levensgevaarlijk is. Hoe herstel je het contact weer bij mensen die zo vaak teleurgesteld zijn in hun medemens, inclusief hulpverleners?

Hoe denk je (met jouw kennis en ervaring) dat mensen het beste geholpen kunnen worden?
Ik denk dat het helpt om open en eerlijk te zijn, respectvol nieuwsgierig te zijn,
naast elkaar te staan en soms ook grenzen aan te geven.

Om ook de komende jaren voorlichting te kunnen blijven geven, een bijdrage te kunnen leveren aan de visie en werkwijze voor professionals op het gebied van zelfbeschadiging én om lot- en bondgenoten te kunnen blijven ondersteunen hebben wij uw hulp hard nodig!

Helpt u ons mee?!
  Uw bijdrage:

  Doneren
  Een bedrag:
  € 10,-€ 25,-€ 50,-

  Mijn gegevens:

  Aanhef:
  Voornaam (verplicht)
  Achternaam (verplicht)
  Straat (verplicht)
  Huisnnummer (verplicht)
  Toevoeging
  Postcode (verplicht)
  Woonplaats (verplicht)
  E-mailadres (verplicht)
  Geboortedatum
  IBAN rekeningnummer (verplicht)
  voorbeeld: NL91RABO0108248380
  Ik ken de stichting via:
  Ik word donateur omdat:

  Comments are closed.