Mailmaatjes genomineerd voor Appeltjes van Oranje

Mailmaatjes genomineerd voor Appeltjes van Oranje

30 januari 2021
/ / /
Comments Closed

De mailmaatjes van de Stichting Zelfbeschadiging zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dit jaar staan de Appeltjes van Oranje in het teken van Mentale Kracht. 233 organisaties hadden zich aangemeld, 40 organisaties gingen door naar de Stemtiendaagse en de finaledag op 28 januari. De Stichting Zelfbeschadiging was een van deze organisaties.

Tijdens de Stemtiendaagse kon het publiek van 11 tot en met 20 januari stemmen op de 40 Nederlandse projecten. Ruim 60.000 mensen brachten een stem uit. De meeste stemmen gingen naar Zelfregiecentra van Vriendendiensten uit Deventer. Onze mailmaatjes eindigden op plaats 34 met 322 stemmen.

Op 28 januari was de online finaledag, daar presenteerden de 40 kanshebbers hun project online aan elkaar en aan het Oranje Fonds. Onze mailmaatjes zijn weer een ronde verder en zijn 1 van de 12 kanshebbers. Een hele mooie prestatie! 

We zijn heel blij en dankbaar voor de erkenning en waardering die we krijgen voor het werk dat we doen. Onze mailmaatjes zijn allemaal vrijwilligers en onze stichting is volledig afhankelijk van donaties en giften. Zeker in deze tijd zien veel jongeren die om verschillende redenen in de knel zitten met zichzelf en zich beschadigen. Onze vrijwilligers bieden steun aan lotgenoten, hun familie en naasten. Als we de prijs van 15.000 euro winnen, kunnen we nog meer voor hen betekenen. Blijf dus nog even voor ons duimen!

Het blijft nog even spannend want in april kiest het Oranje Fonds bestuur de drie uiteindelijke winnaars. Zij ontvangen in juni een Appeltje van Oranje in het bijzijn van Koningin Máxima. 

Lees meer op de site van het Oranjefonds

 

 

Comments are closed.