MIND familiedag

MIND familiedag

13 september 2017
/ / /
Comments Closed

Workshop Omgaan met zelfbeschadiging

Op zaterdag 30 september organiseert MIND samen met een aantal verbonden organisaties, waaronder Stichting Zelfbeschadiging de eerste MIND Familiedag ‘Naasten in kracht’. Deze dag is speciaal voor familie en naasten. Er is een veelzijdig programma met volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Op deze dag zullen twee vrijwilligers het eerste deel van de workshop “Omgaan met zelfbeschadiging” verzorgen.

Beschadigt je kind, partner of vriend(in) zichzelf? Dat is niet alleen moeilijk voor de ander, maar ook voor jou. Je geeft om de ander en wilt dat hij/zij gelukkig is, het is heftig om te zien dat diegene zichzelf beschadigt.

Tijdens de familiedag van MIND nemen twee ervaringsdeskundigen op het gebied van zelfbeschadiging je aan de hand mee en vertellen d.m.v. persoonlijke verhalen over wat zelfbeschadiging nu eigenlijk wél en niet is. Maar ook hoe zelfbeschadiging kan ontstaan, wat oorzaken kunnen zijn en leggen ze het proces van zelfbeschadiging uit. Daarnaast gaan zij graag met je in gesprek over het omgaan met zelfbeschadiging wanneer een familielid of naaste zichzelf beschadigt. En zal er ruimte zijn om ervaringen te delen, op deze manier is het niet enkel informatief maar kan het ook ondersteunend werken.

Naast deze workshop op de MIND familiedag zal er een vervolgbijeenkomst zijn op 14 oktober in Utrecht (Oudegracht 36) waar de workshopleiders dieper ingaan op hoe je om kunt gaan met iemand die zichzelf beschadigt. Daar worden de do’s en dont’s nog uitgebreider omschreven en zal er een deel gaan over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hulpverlening.

Meld je hier aan voor deze workshop

 

Comments are closed.