Saskia

Saskia is vanaf 2013 lid van het bestuur. Ze heeft indertijd helemaal niet lang nagedacht over het verzoek om de portefeuille Jongeren voor haar rekening te nemen. Als persoonlijk begeleider bij RIBW K/AM (sinds 2007) en vanuit haar opleiding als Z-verpleegkundige kent ze de leeftijdsgroep goed. Bovendien begeleidt zij jongeren die zichzelf beschadigen. Dan is er nog een moedig plan, een droom, die ze met de rest van het team van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging deelt.

Saskia wil een veilig en vertrouwd woonhuis realiseren voor meiden die zichzelf verwonden. En later misschien ook wel voor jongens. Samen met andere bestuursleden zoekt ze naar mogelijkheden om de financiering rond te krijgen. Dat valt niet mee, zeker in ‘crisistijd’. De motivatie om dat plan tot uitvoering te brengen wordt nog sterker na de vele, positieve reacties die ze krijgt als ze het idee voor het ‘eigen woonhuis’ op het forum presenteert.

Naast haar werk probeert Saskia Le Papillon coaching van de grond te krijgen. “Ik wil zonder omwegen en zonder allerlei beperkende regels en protocollen jongeren een helpende hand reiken. Ik wil dat ze meteen terecht kunnen bij een coach die er voor ze is. Vandaar ook de naam Le Papillon. Ik zie de weg die veel jongeren (moeten) afleggen als een ontwikkeling die je kunt vergelijken met die van cocon naar vlinder.”

De LSZ mag nog veel verwachten van Saskia. Ze wil meewerken aan de verdere professionalisering van de organisatie. Ze zet zich in voor een stevig (financieel) fundament voor het werk. Ze weet dat die voornemens om veel inzet en tijd vragen. Vandaar dat ze nog een heel lang betrokken wil blijven bij de LSZ.
“Ik lees mee met het forum. Dat levert voor mij aan de lopende band ideeën op over hoe het allemaal beter kan, hoe behandelingen kunnen worden verbeterd of kunnen worden ingezet, enzovoort. Het forum motiveert om erbij te blijven en me in te zetten. Het laat ook zien dat we nog heel veel kansen hebben om het Kenniscentrum te versterken.”

Wat doet Saskia?
* Algemeen bestuurslid
* Aandachtsgebied jeugd

Comments are closed.