Steun en contact tijdens de feestdagen

Steun en contact tijdens de feestdagen

24 december 2020
/ / /
Comments Closed

De feestdagen staan voor de deur. Niet iedereen is even blij in deze tijd. De coronacrisis maakt het soms nog zwaarder voor mensen. We horen en zien bij de Stichting Zelfbeschadiging dat veel mensen zich eenzaam en depressief voelen. Contact met lotgenoten kan fijn zijn in deze periode. Dat kan via ons forum, waar mensen elkaar steunen. Er zijn ook verschillende apps die helpen om met stressvolle situaties om te gaan en je veerkracht vergroten.

 

Op de ggz-appwijzer staat een overzicht van apps die je mentale veerkracht kunnen versterken. De app Calm Harm is speciaal voor mensen die zichzelf beschadigen.

 

De Grow It! app geeft je een steuntje in de rug. Door de app drie weken te spelen leer je jezelf beter kennen en krijg je vaardigheden die je helpen met stressvolle situaties om te gaan, zoals bijvoorbeeld nu tijdens de corona-crisis.

 

Wil je graag 1-op-1 contact met ervaringsdeskundigen? Meld je aan voor een mailmaatje. Heb je ervaring met zelfbeschadiging en wil je ander mensen helpen? Ook dan horen wij graag van je!

 

Comments are closed.