Stoppen met zelfbeschadiging?

Besluiten om te stoppen met zelfbeschadiging is een persoonlijke en vaak moeilijke beslissing. Een beslissing waar je waarschijnlijk al een tijd over hebt nagedacht. Zelfbeschadiging is voor jou een tijd, kort of lang, een manier geweest om te kunnen overleven, om pijn, verdriet en boosheid het hoofd te kunnen bieden.
Waarschijnlijk kun je wel wat advies en ondersteuning gebruiken bij deze keuze. Daarvoor hebben wij dit artikel geschreven. Je kan het gebruiken als je helemaal wilt stoppen met jezelf beschadigen maar ook als je jezelf minder vaak of minder heftig pijn wilt doen.

Het artikel “stoppen met zelfbeschadiging” gaat in op verschillende aspecten van het verminderen of stoppen met jezelf beschadigen. Zoals welke zaken belangrijk kunnen zijn als je overweegt te stoppen en wat alternatieven kunnen zijn voor zelfbeschadiging.

Lees het artikel op een rustig moment eens door. Misschien kan je het bespreken met iemand die je vertrouwd. Je hoeft niet in een keer alles te onthouden wat erin staat. Stoppen met zelfbeschadiging is vaak een proces wat een tijdje in beslag neemt.
Als je over dit artikel vragen hebt of als je graag nog wat meer ondersteuning wil neem dan contact op met Landelijke Stichting Zelfbeschadiging.
stichting@zelfbeschadiging.nl, 030-2311473

Comments are closed.