We zoeken een coördinerend vrijwilliger communicatie die onze communicatiepoot helpt te structureren en versterken!

Ben jij een betrouwbare, flexibele, ondernemende en creatieve man of vrouw met talent voor communicatie? En heb je enkele uren per week tijd om ons te helpen een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging (LSZ) is een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en professionals in gezondheidszorg en onderwijs.

Naast het bieden van hulp en advies wil de LSZ het taboe op zelfbeschadiging doorbreken. Door het delen van ervaring en kennis maken we zelfbeschadiging bespreekbaar en dragen we bij aan goede hulp voor mensen die zichzelf beschadigen en hun omgeving. We werken 100% met vrijwilligers, die bijna allemaal eigen ervaring hebben met zelfbeschadiging. Alles wat je nog meer over ons zou willen weten, kun je lezen op  http://zelfbeschadiging.nl

Wat doet het communicatieteam?

Juist omdat zelfbeschadiging voor veel mensen een onbekend of lastig onderwerp is, is het werk van ons Communicatieteam zo nuttig en belangrijk. Zij doen iets dat veel lotgenoten en naasten helpt:  praten én gehoord worden over zelfbeschadiging.

 • Opstellen en uitvoeren van een communicatieplan
 • Delen en produceren van content rondom zelfbeschadiging, denk aan interviews, artikelen, foto’s en film.
 • De bekendheid en zichtbaarheid van de LSZ vergroten.
 • Via sociale media, (interne) nieuwbrieven en de website verspreiden we informatie over zelfbeschadiging en het werk van onze stichting. We richten ons op verschillende doelgroepen: lotgenoten, hun omgeving, professionals in zorg/onderwijs en donateurs.
 • Contacten met de media. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de soapserie GTST waarin zelfbeschadiging voorkwam, werd de LSZ gevraagd reactie te geven in diverse talkshows (radio en TV), kranten en tijdschriften.

Waar zijn we naar op zoek?

We hebben een klein communicatieteam van enthousiaste vrijwilligers die graag bijdragen in de communicatie, maar die behoefte hebben aan kaders om hun werk uit te voeren. We zoeken daarom een vrijwilliger die de werkzaamheden in het communicatieteam coördineert, hen voorziet van handvatten om de communicatie goed vorm te geven en zelf ook in de uitvoering bijspringt. Je bent dan ook hét aanspreekpunt voor communicatie binnen onze organisatie, zowel voor het bestuur als voor overige vrijwilligers.

We zoeken iemand met een hands-on mentaliteit die het volgende meebrengt:

 • Ervaring in communicatiewerkzaamheden
 • Ervaring in omgaan met en samenwerken met vrijwilligers, die je weet te enthousiasmeren en die je on-the-job kennis bijbrengt over communicatie. Je bent daarbij ook sensitief voor de psychische kwetsbaarheid van je collega’s. Niet alles gaat in één keer goed en je kunt je aanpassen aan een wisselend tempo.
 • Een heldere en sensitieve pen met gevoel voor schrijven voor, met en over onze doelgroep.
 • Ervaring met communiceren over psychische kwetsbaarheid en eventueel ook zelfbeschadiging.
 • Gemiddeld 4 uur per week de tijd om de LSZ verder te helpen

Wat ga je doen?

Je helpt ons onze communicatiepoot te verstevigen. Als de coördinerend vrijwilliger van het communicatieteam speel je een rol in de coördinatie en uitvoering van onderstaande taken.

 • Opstellen en (mede) uitvoeren van communicatieplan;
 • Realiseren van een contentkalender voor social media en website;
 • Ondersteunen van vrijwilligers hoe zij zichzelf en de stichting kunnen profileren op social media;
 • Meedenken over de (door)ontwikkeling van onze website;
 • Teksten schrijven en/of redigeren voor website, social media, persberichten en andere publicaties;
 • Opzetten en onderhouden van (interne) nieuwsbrieven en e-mailmarketing
 • (Mede) ontwikkelen en updaten van communicatiemiddelen zoals brochures en handreikingen;
 • Optreden als perswoordvoerder;
 • Onderhouden en zo nodig actualiseren van de huisstijl.

De rol- en taakverdeling binnen het Communicatieteam gebeurt op basis van kwaliteiten en beschikbaarheid. We bepalen samen (met jou en de andere teamleden communicatie) hoe we het communicatieteam verder vormgeven, er is dus ruimte voor jouw talent en eigen inbreng.

Hoe werken we samen?

Het kantoor van de LSZ is in Utrecht, maar onze vrijwilligers komen uit het hele land. Je kunt veel van de werkzaamheden zelfstandig, vanuit huis, verrichten. Hierbij werken we ook veel online samen. Het Communicatieteam komt regelmatig bij elkaar. Tegenwoordig gebeurt dat natuurlijk veel online, maar elkaar fysiek ontmoeten helpt. Dus je moet bereid zijn af en toe te reizen (hiervoor krijg je een reiskostenvergoeding).

Eigen ervaring met het onderwerp zelfbeschadiging is geen vereiste voor deze vrijwilligersfunctie, een “open mind” wel.

Wat hebben wij te bieden?

Werken in een klein team waar je mag zijn wie je bent. Samen lol en kennis delen, leren van elkaar.

We zijn flexibel: we kunnen snel schakelen, geven elkaar ruimte en vangen waar nodig werkzaamheden voor elkaar op. Er is ruimte voor jouw talent en inbreng en je hebt een behoorlijk zelfstandige functie.

Geïnteresseerd in deze vacature?

Speel jij graag een belangrijke rol in de versteviging van onze communicatiepoot? Wordt jij blij van de coördinatie en (gezamenlijke) uitvoering van bovenstaande taken? Dan komen we graag met jou in contact!

Ben je geïnteresseerd? Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met Daphne Weedage, voorzitter van het bestuur. Dat kan via via daphne@zelfbeschadiging.nl.

Benieuwd naar wat wij allemaal doen? Kijk dan eens op zelfbeschadiging.nl of sameninmijnschoenen.nl.