Respectvolle zorg

 

Met enige regelmaat krijgen wij signalen binnen dat er bij zelfbeschadiging niet de juiste respectvolle zorg geboden wordt. Dit kan gaan om bejegening in (veroordelend) taalgebruik, maar ook om non-contracten en onverdoofd hechten.

Vanzelfsprekend zijn wij hier tegen. Wat we willen is je hier uitleggen waar je terecht kan als dit niet gebeurd is en je dit kenbaar wil maken.

Wat we ook willen is een daadwerkelijke inventarisatie van hoe vaak bijvoorbeeld dwang of drang, non-contracten en onverdoofd hechten voorkomen. Dan kunnen wij daarover, met aantallen, in gesprek met de partijen die hier wel iets van moeten weten en van moeten vinden, zoals de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en de brancheorganisaties van hulpverlenende instanties.

Wij kunnen hier niet op individuele situaties ingaan of bij ondersteunen, hoe graag we dit ook zouden willen. Hiervoor hebben we te weinig mankracht.

Waar kan je terecht?

Bij onjuiste bejegening en medische zorg kan je in contact gaan met de klachtenfunctionaris of pati├źntenvertrouwenspersoon van het ziekenhuis of de instelling waar je mee te maken hebt/had.

Mocht je hier erg tegenop zien en/of het moeilijk vinden de stap te zetten en te twijfelen hoe zoiets aan te pakken, neem dan contact met ons op. We kunnen dan meedenken over de weg en de formulering.

Laat het ons weten

Laat het ons weten waarmee je te maken hebt gehad. Zo hebben we daadwerkelijke feiten om mee in gesprek te gaan met bijvoorbeeld de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ook hebben we voorlichtingen voor professionals, we kunnen ook de betreffende organisaties benaderen en aanbieden voorlichtingen te verzorgen,

Ik wil melding doen van niet respectvolle bejegening bij zelfbeschadiging

Waar gaat het om?

Wil je hieronder aanvinken waar het heeft plaasgevonden?

11 + 13 =

Dank je wel voor het invullen van het formulier. Dit is heel waardevol voor ons.

Zouden we je nog wat mogen vragen? Zou je ook bereid zijn om te verhaal te delen en uit de anonimiteit te treden?

Als je hier voor open zou staan, dan kan je hieronder je naam en emailadres achterlaten, wij nemen dan contact met je op. Let op, dit is niet verplicht, het feit dat je hierboven hebt beschreven wat er gebeurd is, is al zo waardevol. Maar mocht je het aan durven en willen, dan nemen we graag contact met je op om er dieper op in te gaan.

Mocht je dit alsnog niet zien zitten wanneer we contact opnemen, dan kan dat altijd. je kan je ten allen tijde terugtrekken.

Ja, je mag mij benaderen.

13 + 6 =